Над 300 вида вино и вкусни мезета  ще могат да

...
Над 300 вида вино и вкусни мезета  ще могат да
Коментари Харесай

Над 300 вида вина и вкусни храни изкушават в Стария град на Пловдив

„ Над 300 типа вино и вкусни мезета  ще могат да дегустират гостите на обичайното Дефиле на младото вино от 25. до 27. ноември в Стария град на Пловдив. В 14-ото издание на форума се включват 67 участници. 45 от тях са винопроизводители, а 200 – производители на храни и артикули ”, разгласи Любозар Фратев, ръководител на Съвета по туризъм. Той добави, че уредниците регистрират растеж от 15 % на участниците.
Прочетете още
Дегустацията на вино ще се реализира в седемнадесет местоположения в Стария град:Галерия „ Джуркови “, Ресторант „ Филипополис “, Ресторант „ Граждански клуб “, Резиденция „ Тракат “, Къща „ Бирдас “, Музейна аптека „ Хипократ “, ГХГ - Експозиция „ Геирги Божилов – Слона “, Експозиция „ Златю Бояджиев “, Регионален етнографски музей, Балабанова къща, ГХГ - Експозиция Енчо Пиронков, Къща „ Георгиади “, Къща „ Никола Недкович “, Къщата „ Иван Черноземски ”, Къща на „ Георги Данчов - Зографина “, Ресторант „ Алафрангите “ иРезиденция „ Тракийски стан “.

„ Щастлив съм, че можем дружно да анонсираме идното обичано събитие на пловдивчани и гостите на града. Събитие, което годишно се поддържа от Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив. Намираме се в една доста хубава година за туризма в града ни. Пловдив стана четвърти в класацията за Най-добра европейска дестинация и завоюва категориите за просвета, романтика и вино. Затова упованията ни са още по-големи. Дефилето на младото вино показва едно доста положително компилиране на другите съставки на туризма в Пловдив – културно-историческия, винения, кулинарния туризъм ”, сподели зам.-кметът Пламен Панов.

Откриването на Дефилето е на ще бъде на 25 ноември в 13 ч. на пл. „ Стефан Стамболов ”, където ще танцуват и пеят артистите от отбор „ Тракия ”, а по-късно Дионисиево шествие ще поеме към  Стария град. В 14 часа на ул. „ Съборна ” 14, богът на виното ще отвори първата бъчва с годишна продукция 2022 година, а присъстващите ще я дегустират.

Дегустациите на 25. ноември  са от 14 до 18 ч., на 26. ноември - от 11 до 18 ч., а на 27 ноември - от 11 до 17 ч.

„ Дегустацията на вино по време на фестивала се реализира с жетони. С тях ще може да дегустирате над 300 типа вино. За да чувате звън на тостове и с цел да дегустиратекато същински експерт, сме подготвили за вас брандирани стъклени чаши за професионална дегустация ”, споделят уредниците.

„ Карта с обектите и участниците към този момент е оповестена и може да се види онлайн. Съпътстващата стратегия напълно скоро ще бъде добавена на формалния уебсайт, както и във фейсбук страницата ”, сподели Фратев.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР